woensdag 18 april 2012

Gemarineerde tonijn



Lekker als voorafje of als zomers hoofdgerecht.



Ingrediënten:
2 tonijnfilet
scheut japanse ketjap
2 teentjes knoflook
beetje olie


Ontdooi tonijnfilets (of neem verse), spoel af onder de kraan en dep droog.
Snipper de knoflook en giet er een scheut ketjap bij.
Marineer de tonijn een uurtje.
Dep de tonijn weer droog en verwijder de stukjes knoflook, anders gaan ze verbranden.
Giet wat olie in een koekenpan en verhit.
Bak de tonijn heel even op beide zijden.
Neem de tonijn onmiddelijk uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de tonijn met een scherp mes in plakjes.


Voorgerecht:
Leg enkele plakjes tonijn op wat zeewier en serveer.


Hoofdgerecht:
Leg de plakjes tonijn op salade en serveer met wat stokbrood.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen